Nieuwsbrief voor kindjes van 35 maanden oud

  • Autostoelen in Het Land Van Ooit

NAAR AUTOSTOEL GROEP 2/3

Nu je zoon of dochter bijna drie jaar is, wordt het misschien tijd om van autostoel te veranderen. Nochtans heeft leeftijd daar niet zoveel mee te maken. Het is de lengte en het gewicht van je kleuter die bepaalt of hij klaar is voor een nieuwe stoel.

Zolang het hoofd van je kindje niet uitsteekt boven het zitje en hij minder weegt dan 18 kg mag je het stoeltje van groep 1 blijven gebruiken. We raden alle ouders aan om zo lang mogelijk gebruik te maken van die stoel.

In de autostoelen van groep 2 en 3 is je kind vastgemaakt met de gordels van de auto, en daar weet zo’n kleintje zich veel gemakkelijker uit te wringen. Je kind moet dus in staat zijn om te begrijpen waarom hij vastgeklikt moet zijn.

Groep 2 zijn stoelen met rugsteun (aan te bevelen tot de leeftijd van 6 jaar of 25 kg), met of zonder isofix systeem. Wij verkopen drie merken in dit gamma: Maxicosi, Römer en Recaro. De Römer stoelen beschikken over een XP pad om de gordel door te steken, wat de druk op het borstbeen vermindert bij een eventuele botsing. Recaro heeft een stoel met geluidsboxen in de zijsteunen om een MP3 speler op aan te sluiten. Er is dus voor elk wat wils.

Contacteer ons

ANNULEER