Nieuwsbrief voor kindjes van 32 maanden oud

  • Tandenborstels en tandpasta van Jack 'N Jill

  • Valiesje van Trunki

  • Valiesjes van Bakker

LOGEREN

De eerste keer dat je kleuter ergens gaat logeren, is best wel spannend, zowel voor jou als voor hem. Je hoopt natuurlijk op een goede nacht maar misschien is het belangrijker dat hij het leuk vindt, dat hij je de volgende dag in de armen vliegt met een brede lach en roept dat hij dit nog eens wil doen.

Is jouw kindje niet zo vrolijk bij het vooruitzicht ergens anders te moeten slapen, zonder mama of papa in de buurt? Met deze tips gaat het misschien wat beter:

- Verras je kleuter met iets leuks, speciaal voor deze gelegenheid. Leg uit dat je dat doet omdat je zo trots op hem bent, en probeer het cadeautje op een leuke manier te linken aan de logeerpartij. Een lampje voor in bed, bijvoorbeeld, of een knuffel die over hem zal waken als jij er niet bent, of samen pannenkoeken gaan eten de avond voordien.
- Met een eigen valiesje en een nieuwe tandenborstel voelt je kleuter zich een grote meneer of mevrouw, en dat maakt het avontuur misschien des te spannender, op een goede manier.
- Lees op voorhand samen in een boekje over logeren. Zo kan je uitleggen wat er zal gebeuren en duidelijk maken dat je zeker terugkomt.
- Overloop de dag(en) waarop je er niet zal zijn. Zo begrijpt je kleuter beter wat hem te wachten staat en is de onzekerheid minder groot.

En dan maar hopen dat het voor jullie allebei een fijne ervaring wordt!

Contacteer ons

ANNULEER